Hotel St. Lambert

Hotel St. Lambert is het andere hotel in het centrum van Helmond waar tijdens Helmond Troef gespeeld wordt. Het hotel ligt naast de St. Lambertuskerk. Waarschijnlijk dankt het hotel zijn naam aan deze kerk. De kerk, een driebeukige kruisbasiliek in neogotische stijl werd in de jaren 1856-1861 gebouwd. De kerk herbergt het bekende Robustelly-orgel.

Robustelly-orgel-St.-Lambertuskerk-Helmond

De befaamde Nederlandse kinderboekenschrijver Jacques Vriens heeft een deel van zijn jeugd doorgebracht in Hotel St. Lambert.  Jacques heeft een gedicht geschreven waarvan de eerste regel op de zijgevel van het hotel prijkt:  ’Ik was kind en mocht elke dag logeren in mijn eigen huis’. Het volledige gedicht is te lezen in het restaurant bij de ingang.

Met het gezellige terras aan de Marktzijde en een veranda die beide uitzicht bieden op het centrum van Helmond leent hotel St. Lamber zich uitstekend voor een hapje en een drankje na afloop van de kroegentocht.

 

Voor meer informatie over het hotel zie de website.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: