Uitgelicht

Helmond Troef 2021?

Het is inmiddels april 2021 en het is nog maar de vraag of Helmond Troef op de eerste zondag van september dit jaar door mag en kan gaan. Wij blijven optimistisch en wachten met enige spanning de volgende stappen naar (gedeeltelijke) heropening van de horeca af!

Belcapo, the Italian way

Het Belcapoteam in feeststemming

Nieuwkomer dit jaar is restaurant Belcapo aan de Havenweg in Helmond. Belcapo vierde onlangs haar eerste verjaardag op een zonnige zondag in juli. Veel trouwe gasten kwamen persoonlijk hun felicitaties brengen en werden getrakteerd op heerlijke culinaire hoogstandjes uit de Italiaanse keuken. Voor wie na het bridgen lekker, echt Italiaans wil eten is Belcapo zeker het juiste adres!

Geslaagd

Wat was het een zonnige dag in alle opzichten! Veel vrolijke gezichten binnen en buiten, lekkere dingen bij de koffie en/of verrassende lunches. Fijn, dat bij sommige deelnemende restaurants een terras klaar stond om de wachttijd voor aanvang van de speelrondes te veraangenamen.

Spannend

Oh, wat was het spannend in de ochtend. De I-lijn mocht nog niet vertrekken omdat we tot op het laatste moment niet wisten of we nog wijzigingen moesten doorvoeren vanwege last  moment afmeldingen. We hadden er drie voor onze kiezen gekregen waarvan de derde om 10.15 uur! Hoe blij waren wij dan ook dat uiteindelijk de I-lijn gewapend met de laatste Bridgemates konden vertrekken naar de oorspronkelijk geplande locaties. Dank aan Tinie de Groot die haar vriendin op het kritieke moment naar Helmond wist te lokken om met een voor haar totaal vreemde mevrouw te gaan bridgen!

 

20180902_103609.jpg20180902_103604

 

De rijdende arbiter

Zondag 2 september………….onze hoofdarbiter Harrie v.d. Rijdt fietst kris-kras door de stad om bij de diverse horecalocaties acte de présence te geven.

Organisator Hanneke Grufman deed ook haar rondjes door Helmond Centrum om met name tijdens de eerste ronde hand- en spandiensten te verlenen met slecht werkende Bridgemates. Verbeterpuntje voor volgend jaar!

Laatste loodjes

We zijn er klaar voor! Ondanks dat we de afgelopen 48 uur met enkele onverwachte afmeldingen zijn geconfronteerd hebben we een even aantal in alle lijnen weten te bewerkstelligen. Er hoeft dus niemand een ronde aan de kant toe te kijken.

Plaats van bestemming

Op zaterdagmiddag zijn we gewapend met bananendozen en spelkoffers naar de stad gereden om de bridgelocaties te voorzien van alle materialen die onontbeerlijk zijn voor een vlot verloop van ons bridge-evenement.

20180901_152224

20180831_174821.jpg

En om ervoor te zorgen dat we de bridgemates en de eventuele scorebriefjes snel naar de ‘rekenkamer’ krijgen hebben we alvast draagtassen klaargemaakt die na het eindsignaal van de laatste ronde met de eerste de beste koerier naar hotel West-Ende gebracht worden.

Wij zijn er klaar voor, u ook?

20180831_150721.jpg

Bridgematekoorts

Doet ie ’t of doet ie ’t niet?

Nog enkele dagen te gaan. De voorbereidingen zijn in volle gang. Menig uurtje wordt er gespendeerd aan laatste inschrijvingen, onverhoopte afmeldingen, checken van e-mailadressen op juistheid zodat u geen bericht hoeft te missen! Maar ook de Bridgemates controleren, 63 in totaal plus enkele reserve-exemplaren, hoort bij de Helmond Troefperikelen! Wij willen er zeker van zijn dat alle Bridgemates op 2 september naar behoren dienst doen om verzekerd te zijn van een probleemloze scoreverwerking.

Doen de batterijen het goed, laten de toetsen zich eenvoudig indrukken, is het display goed leesbaar, laten de bridgemates zich initialiseren en uitlezen? Dat controleren wij allemaal voordat deze apparaten hun weg naar de diverse horecalocaties vinden.

’t Is maar dat u het weet!

33 Good Food

Nieuwkomer

Nog een nieuwkomer bij onze bridgekroegentocht is 33 Good Food aan de Kamstraat in Helmond. 33 Good Food is een trendy restaurant dat gekenmerkt wordt door een industrieel interieur. Een uitnodigende open keuken vormt een belangrijk onderdeel en tegelijkertijd de entree van dit relatief nieuwe restaurant in Helmond Centrum.

Bekend gezicht

Freek Boetzkes, eigenaar van 33 Good Food, is geen onbekende in de Helmondse horeca. Jarenlang zwaaide hij de scepter in Het Parlement aan de Steenweg, dat een tijdje terug een metamorfose onderging en waar nu chef Jermaine de Rozario zijn domein heeft.

Freek Boetzkes 33 Good Food

Freek is een enthousiaste ondernemer en een voortreffelijke kok die met veel passie de lekkerste gerechten voor zijn gasten op tafel tovert waarbij de porties allesbehalve klein te noemen zijn!

Wij zijn blij dat Freek weer in Helmond Centrum is en dat hij zijn zaak openstelt voor de bridgers die aan Helmond Troef deelnemen.

Fijne dag en smakelijk eten!

 

Bezoek de site van 33 Good Food voor de kaart en meer informatie

Nog 1 paar! Wie helpt ons?

Helaas heeft een paar zich teruggetrokken. We zijn nu dringend op zoek naar een paar om ons evenement compleet te maken. Het zou jammer zijn wanneer deelnemers ‘stil moeten zitten’ en hun favoriete spel niet kunnen spelen.

Voor meer info en aanmelden volg deze link

Museum Helmond

Nieuw op de prijzentafel dit jaar zijn entreekaarten voor Museum Helmond.

In Helmond is niet alleen de Kunsthal, ook het Kasteel van Helmond kan bezocht worden. Een interessante rondleiding vormt onderdeel van je bezoek.

Het kaartje dat de deelnemers kunnen winnen geeft toegang tot zowel de Kunsthal als het Kasteel.

Bezoek de site van het museum voor meer informatie.

 

 

 

 

%d bloggers liken dit: